Thursday, 13 December 2012

Francuska sendvič pogača i lazanje sa ćufticama / Flat Bread Sandwich from France And Meatball Lasagna

Danas za vas imam dva recepta,ali bez recepta.Oba su jako jednostavna,tako ih može spremiti i najneiskusnija kuvarica.Količine prilagodite svom ukusu i potrebi.
Prvi recept je za francuske tople senviče,ali ovoga puta u pogači.Ideju sam,mislim,videla kod Marthe Stewart.Super brza i jednostavna priprema.
A drugi recept su lazanje sa ćufticama.I one se jako brzo spremaju,pogotovo ako imate pomoć oko oblikovanja ćuftica,jer treba da budu baš male.
Prijatno...

Francuska sendvič pogača
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 1 pogača,ciabata,fokača ili sl.
  • gust bešamel sos
  • senf
  • šunka
  • kačkavalj po izboru
Priprema:
Zagrejte rernu na 220C.
Pogaču presecite na dva dela.Donji deo stavite u pleh,premažite senfom,naređajte šunku i listiće kačkavalja.Ubacite u rernu da se zagreje i kačkavalj počne da topi.Gornji deo pogače premažite bešamelom i gore i dole,pa ga stavite na donji deo u plehu.Pospite rendanim kačkavaljem u ubacite u rernu na još nekoliko minuta da uhvati koricu (najbolje ispod grila).

Lazanje sa ćufticama
Please scroll down for English

 Potrebno:

  • testo za lazanje
  • male ispržene ćuftice (mleveno meso,jaje,prezle,začini)
  • paradajz sos
  • kuvana jaja (tanko sečena)
  • kačkavalj
Priprema:
U pleh za pečenje ređajte paradajz sos, testo, sos, ćufte, jaja, kačkavalj, testo, sos...Završite testom i sosom.Stavite u rernu da se ispeče.

Flat Bread Sandwich from France

Ingredients:

  • 1 flat bread,ciabatta,focaccia
  • thick bechamel sauce
  • mustard
  • ham
  • cheese
Directions:
Preheat the oven to 220C.
Cut the flat bread horizontally in two pieces.Put the lower part in the pan,spread some mustard on it,and top with sliced ham and cheese.Put in the oven to heat and the cheese starts to melt.On the upper part of bread spread some bechamel sauce on both sides and put it on the part in the pan.Sprinkle with grated cheese and put it in the oven for a few minutes to form a crust (under the grill).

Meatball Lasagna

Ingredients:

  • lasagna noodles
  • small fried meatballs (ground meat,egg,breadcrumbs,seasoning)
  • tomato sauce
  • boiled eggs (thinly sliced)
  • cheese
Directions:
In a baking pan,arrange tomato sauce, noodles, sauce, meatballs, eggs, cheese, noodles, sauce...Finish with noodles and sauce.Bake in the preheated oven.




6 comments:

  1. Čuuj,ne znam koja je ideja bolja (a fotke su divne)! Sa-vr-še-no. Pinam sve.

    ReplyDelete
  2. ajme, predobro, ne znam što bih prije...mislim da lazanje :)

    ReplyDelete
  3. Luce muy rico es una delicia al paladar me encanta,abrazos y abrazos.

    ReplyDelete
  4. I jedno i drugo mi se jako svidja. Bas super su ove lazanje... A tako jednostavne...

    ReplyDelete